Jelle Zoetendal
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2015 JoomlaWorks Ltd.

jelle-zoetendal

 

 

 

De gemeente Heerenveen heeft prachtige dorpen en wijken en dat wil ik graag zo houden. Samen leven, is samen doen. Weer om elkaar denken en elkaar helpen. Dat is wat ik wil! Daar zet ik mij voor in: op weg naar de toekomst! U kunt mij daarbij helpen!

Sinds 02-01-2014 ben ik wethouder met de portefeuilles: Financiën & Grondbedrijf, Welzijn & Zorg, Sport & Accommodaties, Wijk- & Dorpsvernieuwing

Vragen, ideeën of een gesprek? 
Bel: 0513 61 74 04
mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. twitter: @jellezoetendal

Wordt Kwiek krijgt Koninklijke erepenning

op zondag, 04 januari 2015.

Wordt Kwiek krijgt Koninklijke erepenning

Korfbalclub Wordt Kwiek heeft gisteravond tijdens de algemene ledenvergadering in het eigen WK Hiem een Koninklijke erepenning ontvangen. De onderscheiding is toegekend naar aanleiding van het 100-jarig bestaan. De erepenning, met bijbehorende oorkonde, werd door wethouder Jelle Zoetendal van de gemeente Heerenveen overhandigd aan scheidend voorzitter Arie Koopmans. Wordt Kwiek mag voortaan in al haar uitingen het bijbehorende vignet van de erepenning gebruiken. Op 26 september 1914 werd de sportvereniging Wordt Kwiek opgericht door Herman Stapert, destijds onderwijzer in Hoornsterzwaag. Aanvankelijk was het gymnastiekvereniging waar ook gekorfbald werd. In latere jaren voerde korfbal de boventoon. 

De WK-korfballers stroomden in korte tijd op naar de noordelijke en landelijke top. En die top, daar bleef Wordt Kwiek tot diep in de jaren 90 van de vorige eeuw. Bij de junioren en aspiranten is Wordt Kwiek zelfs diverse malen Nederlands Kampioen geworden. 
Anno 2014 is Wordt Kwiek een vereniging die het contact met de landelijke korfbaltop is verloren. Toch is Wordt Kwiek nog altijd een begrip in korfballand en biedt Wordt Kwiek wekelijks nog veel mensen “wille en nocht” en daar was het in 1914 uiteindelijk allemaal om te doen. 

Wordt Kwiek heeft in de afgelopen 100 jaar, en ook nu nog, een enorm positieve invloed gehad voor Jubbega, Hoornsterzwaag en omgeving.

| Reageer

Op werkbezoek bij de Barones

op woensdag, 27 maart 2013.

Op werkbezoek bij de Barones

Om ons te voeden bij het opstellen van het verkiezingsprogramma bezoeken we veel mensen en organisaties. één daarvan is de Barones in Heerenveen. De Barones is er voor iedereen die hulp zoekt in de wirwar van regels, rechten en plichten, o.a. WMO, Minimavoorzieningen, WIA, Wajong, Belasting, Toeslagen, etc.

Graag wil ik horen hoe de Barones omgaat met terugkerende klachten en/of vragen. Is er bij de gemeente een luisterend oor en hoe verloopt de samenwerking?

Wat zijn uw ervaringen bij de Barones en/of bij de gemeente ten aanzien van deze onderwerpen? laat het mij weten en mail via het contactformulier!

| Reageer

Lesmarathon bij OSG Sevenwolden

op dinsdag, 12 maart 2013.

Lesmarathon bij OSG Sevenwolden

Op vrijdag 15 maart organiseert de leerlingenraad van OSG Sevenwolden in Heerenveen een 24 uur lesmarathon. Het is één van de acties om geld bijeen te brengen voro '538 for War Child'. Ook ik ben gevraagd een bijdrage te leveren. 's avonds zal ik één van de college's invullen. Op een moeilijk moment op de dag want de studenten zitten net in de "afterdinerdip". Aan mij de uitdaging ze te betrekken bij het college en door de tijd te helpen.

Een interactief college dus. Ik heb er zin in.

| Reageer

Op werkbezoek bij de Wisse

op donderdag, 23 augustus 2012.

Op werkbezoek bij de Wisse
De PvdA ging op werkbezoek bij de Wisse. De Wisse is onderdeel van de Talant groep. In de houtwerkplaats vinden mensen een mooie plek voor dagbesteding. Na een korte introductie over de werkwijze en aanpak werd er een rondleiding gegeven door het bedrijf. Daar is te zien hoe de verschillende machines zijn aangepast zodat de cliënten er op een veilige en eenvoudige manier mee kunnen werken.

De komende jaren vinden er veel veranderingen plaats in het sociale domein. De AWBZ en de WMO zijn sleutelkreten in de financiering en aanpak van werkplaatsen zoals de Wisse. In Heerenveen wordt met name gekeken naar de mogelijkheden die de veranderingen met zich mee brengt. In samenwerking met de gemeente worden programma’s ontwikkeld om ook in de toekomst dagbesteding voor de cliënten te kunnen aanbieden.


De hartelijke ontvangst en de uitleg en rondleiding is door de PvdA ontzettend gewaardeerd. Tweede Kamerlid
Mariette Hamer was ook bij het werkbezoek en kan in de discussie rond wet en regelgeving de positieve voorbeelden uit Heerenveen goed gebruiken.
| Reageer

Facebook