Jelle Zoetendal
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2015 JoomlaWorks Ltd.

jelle-zoetendal

 

 

 

De gemeente Heerenveen heeft prachtige dorpen en wijken en dat wil ik graag zo houden. Samen leven, is samen doen. Weer om elkaar denken en elkaar helpen. Dat is wat ik wil! Daar zet ik mij voor in: op weg naar de toekomst! U kunt mij daarbij helpen!

Sinds 02-01-2014 ben ik wethouder met de portefeuilles: Financiën & Grondbedrijf, Welzijn & Zorg, Sport & Accommodaties, Wijk- & Dorpsvernieuwing

Vragen, ideeën of een gesprek? 
Bel: 0513 61 74 04
mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. twitter: @jellezoetendal

Heerenveense sporters gehuldigd

op vrijdag, 20 februari 2015.

Heerenveense sporters gehuldigd

HEERENVEEN – Nationale, Europese en Wereldkampioenen.Van jong tot iets ouder, en allemaal uit de gemeente Heerenveen. 15 sporters werden woensdagmiddag door wethouder Jelle Zoetendal en Posthuisdirecteur Gerard Wolters in het zonnetje gezet in het Posthuistheater in Heerenveen.

De sporters waar het om ging zijn:
Turnen: Saria Huitema, Evelijn van Zwieten, Jelte Kolk en Thomas Lenten
Atletiek: Lars van Hoeven
Shorttrack: Jorien ter Mors, Aafke Soet
Wielrennen: Aafke Soet
Trampoline-springen: Jennifer Kouwenhoven
Motorsport: Jarno de Vries
Survival: Ydo de Vries, Lenneke van der Heide, Jan van der Heide
Zwemmen: Gerard Eghuizen, Pia van der Molen

| Reageer

Huldiging Sjinkie Knegt

op woensdag, 04 februari 2015.

Huldiging Sjinkie Knegt

HEERENVEEN – Iets voor vier uur loopt Sjinkie Knegt zaterdag tussen het Thialfpubliek door op weg naar de huldiging voor zijn Europese titel. Zo nu en gaat hij op de foto met ‘grote’ fans en deelt hij handtekeningen uit.

De Bantegaster shorttracker werd zaterdagmiddag namens de gemeente Heerenveen met een forse bos bloemen in het zonnetje gezet door wethouder Jelle Zoetendal voor het behalen van de Europese titel. Sjinkie Knegt is lid van Shorttrack Club Thialf die dit weekend de StarClass Competitie organiseert. Een mooie entourage voor de huldiging van de kampioen.

De StarClass Shorttrack wedstrijden is een serie van zes competities met meer dan 140 deelnemers uit heel Europa voor de jeugd tot en met 16 jaar. Er waren wedstrijden in Dresden, Grenoble, Hasselt en Nottingham.

Op de vraag hoe de afgelopen week voor Knegt is verlopen antwoordt hij met een brede glimlach: ,,Enorm druk!’’ Hij wordt op zijn schouders geklopt. Iemand wil met hem op de foto.

Ondertussen gaan de wedstrijden voor de StarClass gewoon door. Vier shorttrackers stappen op het ijs en sprinten weg na het startschot. Een van de schaatsers valt, de teleurstelling in het publiek is groot.

Dan betreedt Sjinkie Knegt op gewone schoenen het ijs. Hij feliciteert enkele winnaars met hun prestatie en hangt hen een medaille om de nek. Dit gaat niet altijd even gemakkelijk door de grote helmen. Een foto en de volgende deelnemers staan al te popelen voor hun wedstrijd.

Daniëlle van der Heide (Heerenveense Courant)

| Reageer

Praktijkdag op bezoek bij “Oars”

op zondag, 04 januari 2015.

Praktijkdag op bezoek bij “Oars”

Vandaag was ik op bezoek bij het project Oars in Aldeboarn. Het project is opgezet vanonder de vleugels van Leppehiem Akkrum . De kracht van het project zit het in slim nadenken over zaken als wonen, welzijn en zorg. Sinds ongeveer een jaar is het project actief. Het zet in op de extramuralisering van ZZP1 t/m 3 waarbij mensen hebben aangegeven (op termijn) naar Leppehiem te willen. Vaak is er één vorm van zorg via één van de onderdelen van Leppehiem aan huis actief. Vanuit Oars wordt gekeken welke andere vragen er nog zijn en hoe deze kunnen worden opgelost. Daarbij wordt niet alleen naar de professionele zorg, maar ook naar vrijwilligers gekeken. Oars heeft daarvoor een groot eigen netwerk van vrijwilligers.

We gaan die ochtend op bezoek bij mevrouw de Boer. Dagelijks komt hier hulp aan huis voor wassen aankleden, medicijnen en verzorging. Ook komt er eens per week hulp in het huishouden (de schoonmaak). Maar vanuit Oars is er ook contact met het sociale netwerk. De buren helpen ’s avonds met het uitdoen van de kousen, wanneer dit niet gaat is er contact met Oars en wordt het opgelost. Vrijwilligers zorgen voor vervoer naar het ziekenhuis wanneer de kinderen dit niet kunnen doen, ook geregeld via Oars.

Een mooi initiatief die laat zien dat het Oars kan en misschien ook wel Oars moet. Het vraagt grote mate van flexibiliteit en dat geeft deze organisatie ook. Het was een leerzame ochtend.

| Reageer

Wordt Kwiek krijgt Koninklijke erepenning

op zondag, 04 januari 2015.

Wordt Kwiek krijgt Koninklijke erepenning

Korfbalclub Wordt Kwiek heeft gisteravond tijdens de algemene ledenvergadering in het eigen WK Hiem een Koninklijke erepenning ontvangen. De onderscheiding is toegekend naar aanleiding van het 100-jarig bestaan. De erepenning, met bijbehorende oorkonde, werd door wethouder Jelle Zoetendal van de gemeente Heerenveen overhandigd aan scheidend voorzitter Arie Koopmans. Wordt Kwiek mag voortaan in al haar uitingen het bijbehorende vignet van de erepenning gebruiken. Op 26 september 1914 werd de sportvereniging Wordt Kwiek opgericht door Herman Stapert, destijds onderwijzer in Hoornsterzwaag. Aanvankelijk was het gymnastiekvereniging waar ook gekorfbald werd. In latere jaren voerde korfbal de boventoon. 

De WK-korfballers stroomden in korte tijd op naar de noordelijke en landelijke top. En die top, daar bleef Wordt Kwiek tot diep in de jaren 90 van de vorige eeuw. Bij de junioren en aspiranten is Wordt Kwiek zelfs diverse malen Nederlands Kampioen geworden. 
Anno 2014 is Wordt Kwiek een vereniging die het contact met de landelijke korfbaltop is verloren. Toch is Wordt Kwiek nog altijd een begrip in korfballand en biedt Wordt Kwiek wekelijks nog veel mensen “wille en nocht” en daar was het in 1914 uiteindelijk allemaal om te doen. 

Wordt Kwiek heeft in de afgelopen 100 jaar, en ook nu nog, een enorm positieve invloed gehad voor Jubbega, Hoornsterzwaag en omgeving.

| Reageer

Facebook